Anna Sinke

Leerkracht op de Bornput in Oostdijk

“In het tweede jaar van de pabo, die ik volgde bij de Driestar in Gouda, hoorde ik in de kerk dat er dringend leraren nodig waren bij basisschool De Bornput in Oostdijk. Dat was een dorp verderop, het leek me ideaal. Ik solliciteerde, mocht meteen op gesprek komen en hoorde de volgende dag al dat ik welkom was als leerkracht van groep 3-4.”

“Om naast deze baan mijn opleiding af te maken, ben ik van de SAM-route naar de duale leerweg overgestapt. Ook dat is mogelijk bij Driestar. Nu heb ik 1 dag thuisstudie, ga ik 1 dag naar school en sta ik 3 dagen voor de klas. Het interessante voor basisscholen is dat duale studenten vrijwel direct inzetbaar zijn en les mogen geven. En een mooie bijkomstigheid daarvan is dat je snel opgenomen wordt in het team en de kans groot is dat je na je opleiding mag blijven.”

“De eerste dag keek ik mee met mijn duo collega. En vanaf de dag erna kreeg ik stap voor stap meer verantwoordelijkheid over onze klas. Pas als je het zelf doet, ervaar je hoe het is om leerkracht te zijn. De kleine momenten tussendoor vind ik zo waardevol. Spontane gesprekken na de Bijbelvertelling of lieve reacties op de complimentenkaartjes die ik in hun laatjes had gestopt. Je kan kinderen met kleine dingen al heel blij maken. Zo had ik laatst de rekensommen op het schoolplein opgehangen, maar toen ging het regenen. Gelukkig maakte dat niks uit voor de kinderen, ze renden enthousiast heen en weer en deden heel leuk mee.”

“Wat ik ook mooi vind, is de onderlinge verbinding met de andere scholen van VCPOZ. We hebben pas een dag met alle leraren en onderwijsassistenten gehad in Goes, waar we verhalen deelden en konden leren van elkaar. Christelijk onderwijs geeft ons een extra dimensie. We mogen de kinderen voorbereiden op deze maatschappij, maar ook op het Koninkrijk van God. Dat vind ik het allermooiste.”

Overweeg jij ook een leer-werktraject in het onderwijs? Maar heb je nog vragen of wil je eerst eens komen kijken? Neem dan contact op met de VCPOZ school in jouw buurt. We beantwoorden graag al je vragen en informeren je over de mogelijkheden.  

Wees welkom!