Robert van der Hart

GMR-lid

Robert van der Hart, 33 jaar en sinds februari GMR-lid. Hij woont samen met zijn vrouw en drie kinderen in ’s Gravenpolder. Zijn dochter Lisa van 5 jaar is de eerste van de drie die naar de basisschool gaat.  
Robert werkt al ruim 4 jaar als Manager HR en Logistiek bij TMC Wonen. Hier is hij verantwoordelijk voor het personeel en zorgt hij ervoor dat alle logistieke processen zo soepel en optimaal mogelijk verlopen.  

“Nu onze oudste naar de basisschool gaat, bekijk ik het basisonderwijs door de bril van een ouder. Ik besef nu hoe belangrijk kwalitatief goed onderwijs en veiligheid op een school is. Alles dat hieraan bijdraagt, waardeer ik enorm. Daarom werd ik lid van de GMR. Ik denk graag mee over alles wat de school, leerlingen en hun ouders aangaat.” 

In de GMR gaat het niet om één basisschool. Je denkt mee over de organisatie van het reformatorisch basisonderwijs en je leert de structuur van VCPOZ en de lijnen binnen de organisatie kennen.  

“Het is heel uitdagend. Ik ben lid geworden omdat ik geloof dat ik bepaalde talenten heb gekregen van God. Die wil ik graag inzetten. Niet alleen in mijn werk, maar ook daarbuiten. In het basisonderwijs spelen veel verschillende zaken, waaraan ik de ene keer wat meer en de andere keer wat minder bijdraag. Voor mij is dit een goede setting om te kunnen groeien. Ik krijg de ruimte om mijn vragen te stellen tijdens vergaderingen en lees documenten om mijn kennis te vergroten. Dat de GMR uit leerkrachten én ouders bestaat, vind ik positief. We hebben ieder ons eigen perspectief en daarmee houden we elkaar in balans. Ook helpt dit in onze rol naar de Raad van Toezicht en het College van Bestuur. We zijn een sparringpartner met reflecterende functie. Zo worden alle betrokken partijen bij ieder vraagstuk gehoord en goede, doordachte beslissingen gemaakt.”

Meer weten over wat de GMR doet of wil je lid worden? Neem contact op met Wiljan Keijzer via gmr@vcpoz.nl.