Evita van der Meer

Onderwijsassistent op De School met de Bijbel in Nieuwerkerk

“Tijdens de Paasviering in mijn stageperiode, zag ik verschillende kerken in één kerk samen. Op dat moment besloot ik dat ik ook na mijn stage bij VCPOZ wilde blijven werken. Die eenheid en warme sfeer vind ik ontzettend fijn.”

“Inmiddels werk ik sinds augustus 2022 als onderwijsassistent in groep 4 van de School met de Bijbel in Nieuwerkerk. Hier haal ik veel voldoening uit. Ik ben bij alle vakken en onderdelen van het lesgeven betrokken, doordat ik altijd in de klas aanwezig ben. Samen met de leerkracht doe je er alles aan om elk kind op te laten bloeien. De kinderen die hulp nodig hebben met bijvoorbeeld rekenen of taal, worden niet in een groepje of individueel buiten de klas begeleid maar kunnen bij mij aanschuiven. Dat is een fijne werkmethode die ik erg belangrijk vind: niemand wordt buitengesloten of anders behandeld. De kinderen hebben zelf vaak niet eens door dat ze extra begeleid worden.”

“En dat is precies waarom ik koos voor de opleiding tot onderwijsassistent: met kinderen werken en hen iets meegeven waar ze de rest van hun leven op kunnen bouwen. Ik krijg zoveel vreugde van de kinderen. Wanneer ze groeien in hun leerproces of wanneer ze zeggen dat ze blij zijn dat ik er ben. Ook binnen het team werd ik meteen opgenomen. Tijdens mijn stageperiode was ik niet ‘een stagiaire’ maar gaven ze mij het gevoel dat ik echt één van hen was. We werken samen aan de vooruitgang van de kinderen. Dat is het mooiste: je staat er nooit alleen voor.”

Zoek je een stageplaats? Maar heb je nog vragen of wil je eerst eens komen kijken? Neem dan contact op met de VCPOZ school in jouw buurt. We beantwoorden graag al je vragen en informeren je over de mogelijkheden.  

Wees welkom!